Kebap tarifi arayanlar için osmanlı mutfağından defneli şiş kebabı tarifi.
Malzemeler :
1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
200 gram rendelenmiş kuru soğan (2 adet orta boy)
tuz
karabiber
15 adet defne yaprağı
1 bağ ince kıyılmış maydonoz
2 bağ sadece yeşil yaprakları ince kıyılmış taza soğan
Hazırlanışı :
Etleri bir kaba koyun.İnce kıyılmış ya da rendelenmiş soğanları bir tülbentten geçirerek suyunu çıkarın.Soğan suyunu etlerin üzerine dökün.Tuzu ve karabiberi ekleyip etlere bu terbiyeyi iyice yedirerek karıştırın.Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın.Etleri her birinin ardına bir defne yaprağı gelecek şekilde şişe dizin.şişleri ızgaraya dizin ve her yanı kızaracak şekilde iyice pişirin.Eğer fırında yapacaksanız yağının fırına akmaması için altına bir tepsi yerleştirin.
Bir servis tabağının üzerine ince kıyılmış maydonozları ve ince kıyılmış taze soğanları yayın.Üzerine ızgarada pişirdiğiniz etleri de ekleyerek defneli şiş kebabını sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder