31 Mayıs 2014 Cumartesi

TATLILI ET YAHNİSİ

Lezzetli osmanlı mutfağından tatlılı et yahnisi tarifi


Malzemeler:
1,5 kilo koyun gerdanı (5 parçaya ayrılmış)
100 gram tereyağı
200 gram ince kıyılmış yada rendelenmiş soğan (2 orta boy)
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 bağ taze nane
tuz

Hazırlanışı:
Tatlılı et yahnisi için tereyağını tenceede eritin.Gerdan parçalarını fazla kurutmadan her tarafını bu yağda kızartın.
Gerdanlar kızarınca yağdan çıkarıp temiz bir tencereye aktarın.Gerdanları kızarttığınız yağa soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar pembeleşip kızarmaya başlayınca tavadaki yağıyla birlikte gerdanların üzerine dökün.Tuzunu ekleyip üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyin.Üzüm pekmezinide katarak tencereyi ateşe oturtun ve tatlılı et yahnisini 1,5 saat kısık ateşte pişirin.Pişen yahniyi ateşten alıp üzerine yenibahar ve tarçını serpip nane yapraklarıyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder