31 Mayıs 2014 Cumartesi

KABAK KALYESİ

Osmanlı mutfağından kabak kalyesi nasıl yapılır?



Malzemeler:
-    500gr. koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
-    200gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
-    tuz
-    taze çekilmiş karabiber
-    1 çay kaşığı tarçın
-    600 gr. kabak
-    1/2 adet limon (suyu)
-    5 diş sarımsak
-    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
-    1 çay kaşığı kuru nane




Hazırlanışı:
1.    Bir kapta etleri, soğan, tuz, biber, ve tarçın ile karıştırın, Kabakların baş ve diplerini keserek atın. Bıçakla dışlarını kazıyın, Yıkayıp, süzgece çıkarın, İçlerini oyarak çıkarın, kalan dış kısmını doğrayın,
2.    Tencereye bir kat kabak, bir kat et dizin. Limon suyunu gezdirip, üzerlerini örtecek kadar su ekleyin. Tencereyi ateşe oturtup, kabak kalvesini bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, 30 dakika pişirin.
3.    Sarmısakları havanda biraz su ile dövüp, bu suyu bir süzgeçten süzün. Ateşten almadan önce içine sarımsaklı suyu ve pekmezi katıp tencereyi karıştırın. Naneyi serpin, birkaç dakika daha pişirerek tencereyi ateşten alın.
4.    Kabak kalvesini tabaklara aktarın, üzerlerine kuru nane serperek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder