19 Haziran 2014 Perşembe

DANA ETİNDEN PAPAZ YAHNİSİ

Osmanlı mutfağından dana etinden papaz yahnisi tarifi


Malzemeler:
-    1 kg. kemikli dana eti (iri kuşbaşı doğranmış)
-    600 gr. soğan (4 tanesi ince kıyılıp, 2'si dilimlenerek halkalarına ayrılmış)
-    10 diş sanınsak (soyulup bütün bırakılmış)
-    tuz
-    taze çekilmiş kara biber
-    1 çay kş. kimyon
-    375 ml su  (1,5 su bardağı)
-    75 ml. sirke ( 5 çorba kş.)
-    150gr. tereyağı
Hamuru içim
-    125gr. un (1 su bardağı)
-    su


Hazırlanışı:
1. Dana etinden papaz yahnisi tarifi için öncelikle etleri yıkayıp, toprak bir tencerenin dibine dizin. Üzerlerine ince kıyılmış soğanı, diş sannısakları, tuzu, biberi ve kimyonu, 1,5 bardak suyu koyup, sirkeyi gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın.
2. Bir kapta unu yeteri kadar su ile karıştırarak hamur yapın. Bu lıamuru kapağın tencereye oturduğu kısmın çevresine sıvayın. Hamurun üzerine de kâğıt yapıştırın ki buhar hiç dışarı sızmasın (ya da düdüklü tencerede pişirin).
3,    Tencereyi çok kısık ateşe oturtup yahniyi yaklaşık 1,5 saat pişirin. Eğer fırında pişirecekseniz fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın ve tencereyi fırına sürerek yaklaşık 1,5 saat pişirin
4.    Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca halkalarına ayrılmış soğanları içinde altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Dana etinden papaz yahnisini ateşten alıp birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Hamurunu kırarak tencerenin kapağını açın. Dana etinden papaz yahnisini tabaklara boşaltıp, üzerine kızartılmış soğanları dökerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder