
Malzemeler:
- 700 gr. soğan (ovallerinden 7 orta boy)
- 500 gr. kıyma
- 200gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
- 100 gr. pirinç (ayıklanıp yıkanmış), (1/2 su bardağı)
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 45 ml sirke (3 çorba kaşığı)
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
1. Soğan dolması için öncelikle soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın. Diplerinden 1/2 cm, başlarından biraz daha derin keserek her iki ucunu düzleyin. Tencerede su kaynatıp, soğanları içine atarak iki taşım kaynatın. Süzdürerek sudan çıkarıp, bir tabağa yerleştirin. Diplerinden bastırarak soğanların katlarını çıkarın.
2. Bir kapta kıymayla ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu ve biberi iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın.
3. Soğanların her bir sargısını hazırladığınız dolma içi ile doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Soğanların düzeyine kadar su ya da et suyu ekleyip ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp tencerenin kapağını kapatın ve soğan dolmalarını yaklaşık 30 dakika pişirin.
4. Pişen soğan dolmaları tencereden alıp tepsiye aktarın. Bir kapta sirke ve balı karıştırıp, dolmanın suyuna katın. İki taşım kaynatarak bu suyu dolmaların üzerine gezdirin. Soğan dolmalarının üzerlerine tarçın serpip sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder