3 Haziran 2014 Salı

SABUNİ HELVA

Denemek isteyenler için osmanlı mutfağından sabunu helva tarifi


Malzemeler:
-  250 gr. buğday nişastası (1,5 su bardağı)
-  750 ml. su (3 su bardağı)
-  250 gr. bal
-  250 gr. çekilmiş kabuksuz badem içi
-  100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş. )


Hazırlanışı:
1.  Sabuni helva tarifi için öncelikle nişastayı su ile eritip, temiz bir tencereye süzün. Balı hiç su katmadan bir kapta eritin. Nişastanın içine katıp, tencereyi kısık ateşe oturtun. Çekilmiş badem içini ekleyin.
2.  Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak sabuni helvayı pişirin. Helva dibine yapışmaya başlayıp, kavurması zorlaşınca biraz yağ ekleyip kavurmayı sürdürün. Kavurmak zorlaştıkça yağı azar azar katarak tüketin. Sabuni helvayı bu biçimde toplam 10 dakika kavurarak damağa yapışmayıp, yalnızca sakızlaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
3.  Sabuni helvayı pişirdikten sonra üzerine badem koyarak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder