Osmanlı mutfağından bir başka lokma tarifi peynir lokması
Malzemeler:
- 250 gr. tuzsuz beyaz peynir
- 3 adet yumurta sarısı
- 125 gr. un (1 su bardağı)
- 450 ml. zeytinyağı (2 su bardağı)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı tozşeker.
Şurubu için:
- 1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
- 500 ml. su (2 su bardağı)
Hazırlanışı:
1. Peynir lokmasının soğuması için önce şurubunu hazırlıyoruz.Şurubunu hazırlamak için şekeri su ile tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, 5 dakika daha kaynatarak ateşten alın. Soğumaya bırakın.
2. Peyniri bir kaba koyup, hiç pütür kalmayıncaya kadar ezin. Ezilmiş peyniri, yumurta sarılarını katıp, yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Unu da ekleyip karıştırarak bir lokma hamuru hazırlayın.
3. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Yağ kızınca bir çorba kaşığını yağa batırın. Lokma hamurundan kaşıkla parça parça yağa bırakın. Bütün hamuru aynı yöntemle tencereye yerleştirerek altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, sıcak peynir lokmalarını soğumuş şurubun içine bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp, lokmalar şurubu çekinceye kadar 30 dakika bekletin.
4. Şurubu çeken peynir lokmalarını tabaklara aktarıp, tarçın ve tozşeker serperek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder