19 Haziran 2014 Perşembe

KÖFTELİ YOĞURTLU KEBAP

Osmanlı mutfağıundan köfteli yoğurtlu kebap tarifi:



Malzemeler:
-    1 kg. koyun kıyması
-    200 gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
-    tuz
-    taze çekilmiş karabiber
-   1/2 çay kş. yenibahar
-    1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-    5 adet pide
-    500 ml. et suru (2 su bardağı)
-    100 gr. tereyağı
-    300gr. yoğurt (çırpılmış)
-    1 çay kş. kırmızı pulbiber
-    1/2 çay kş. tarçın


Hazırlanışı:
1.    Köfteli yoğurtlu kebap tarifi için öncelikle kıymayı bir kaba koyun. Soğanları, tuzu, biberi, yenibaharı ve maydanozu katıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız harçtan iri parçalar koparıp uzunca köfteler yaparak şişlere geçirin. Elinizle yayıp, yassılaştırın.
2.    İzgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Şişleri ızgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip, her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
3.    Pideleride ızgarada ısıtın. Doğrama tahtasına alıp, kare kare kesin, bide parçalarını oval tabakların dibine dizin.Et suyunu bir taşım kaynatın. Tereyağını tavada kızdırın, Pidelerin üzerine bir kepçe et suyu gezdirin, Tuz serpin ve tekrar bir kepçe et suyu dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış yağın yarısını gezdirip pişen şişleri pidelerin üzerine yerleştirin.
4.    Tavada kalan yağı, pulbiber katarak yeniden kızdırın. Çırpılmış yoğurdu etlerin üzerine yayın. Biberli yağı gezdirip, tarçını serperek köfteli yoğurtlu kebabı servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder