31 Mayıs 2014 Cumartesi

CİĞER KEBABI

İşte size osmanlı mutfağında yapılan ciğer kebabı tarifi



Malzemeler:
4 adet kuşbaşı doğranmış karaciğer
200 gr rendelenmiş soğan (2 orta boy)
500 gram iç yağı
5 diş sarımsak
45 ml sirke (3 çorba kaşığı)
100 gram tereyağı
250 ml et suyu (1 su bardağı)
1 bağ ince kıyılmış maydonoz



Hazırlanışı :
Ciğer kebabı için önce ciğerleri bir kaba koyup soğan ve tuzla birlikte oven ve 2 saat serin bir yerde dinlendirin.2 saat sonunda çıkan kanlı suyunu süzün ve ciğerleri yıkamadan şişe dizin.Üzerlerine iç yağı sarın.
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın.Etleri şişe dizin.şişleri ızgaraya dizin ve her yanı kızaracak şekilde iyice pişirin.Eğer fırında yapacaksanız yağının fırına akmaması için altına bir tepsi yerleştirin.
Pişen ciğerleri şişlerden çıkarıp bir tepsiye koyun.Soğan ve sirkeyi karıştırarak ciğer kebabının üzerine gezdirin.Tereyağını ve et suyunu da ekleyerek tepsiyi ateşe oturtun.Bir taşım kaynatıp altını kısın ve ciğer kebabını 5 dakika pişirin.Pişen ciğerleri ateşten alın.Üzerine ince kıyılmış maydonoz serperek ciğer kebabını servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder