![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYYqbREq-fvrTycYMkGjBJ88WLOSGg6FGG83RbzPxMrlyHiGEnDcigqgU2DPvBx5HRJ70skqrVCJWFD5uy8h5azyb6t1JbW9dR6ayD7VhtwOPhm1oxyRpzoa7F8xFHmLwDcgzk74OSUciJ/s1600/ek%C5%9Fili+lohusa+%C3%A7orbas%C4%B1.png)
Malzemeler :
1 litre et suyu (4 su bardağı)
1 adet limon
25 gr un (3 çorba kaşığı)
600 gr su (2,5 su bardağı)
2 adet yumurta
350 gr ince çekilmiş kuzu kıyma
tuz
karabiber
60 gram (3 çorba kaşığı) tereyağı
1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı salça
1/2 çay kaşığı kuru reyhan ya da kuru maydonoz
Hazırlanışı :
Ekşili lohusa çorbası için öncelikle et suyunu tencerede kaynatın.Sonra bir kapta limon suyunu un ve yumurtalarla birlikte çırpın.Bu terbiyeye suyu ekleyip karıştırın.Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak ekşili lohusa çorbasına yedirin.Bir taşım kaynatıp ateşten alın ve tuzunu ayarlayın.
Kıymayı tuz ve kırmızı tatlı toz biberve karabiberle yoğurup fındıktan biraz daha büyük küçük köfteler şeklinde yuvarlayın.Köfteleri hafifçe unlayın.Bir tavada tereyağının 2 çorba kaşığını kızdırıp bu yağda hazırladığınız köfteleri kızartın.Kızaran köfteleri yağıyla birlikte ekşili lohusa çorbasının içine dökün.
Bu arada kalan tereyağını da kırmızı toz biber ve salçayla ezerek kızdırın.Ekşili lohusa çorbasının üzerine kızdırdığınız salçalı biberli yağı gezdirip reyhan yada toz maydonoz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder