31 Mayıs 2014 Cumartesi

OSMANLI USULÜ MİDYE TAVA

Osmanlı mutfağında sıkça yapılan midye tava tarifi

Malzemeler:
40 adet iç midye
100 gram ince kıyılmış kuru soğan (1 adet orta boy)
15 ml sirke (1 çorba kaşığı)
250 ml zeytin yağı (1 su bardağı)
15 gram un (2 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
5 diş dövülmüş sarımsak
tuz
1 adet limon

Hazırlanışı:
Midye tava tarifimiz için çnce iç midyeleri yıkayıp süzdürün.Tuz ve soğanla ovarak 1 saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
Başka bir kapta yumurtaları çırpın.Dinlenen midyelerin üzerine sirkeyi gezdirip karıştırın.Zeytinyağını bir tavaya koyup kızdırın.Midyeleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp tavaya yerleştirin.Midyeler altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp tavadan süzdürerek alın.Üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın.
Başka bir tabakta 2 kaşık zeytin yağı, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu karıştırarak midye tavanın sosunu hazırlayın.Kızarttığınız midye tavayı yanında bu sos ile servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder