31 Mayıs 2014 Cumartesi

PEYNİR LOKMASI

Peynir lokması osmanlı mutfağındaki yorumuna göz atalım.


Malzemeler:
-    750 gr. lor peyniri.

-    250 gr. un (2 su bardağı)

-    90 ml. zeytinyağı (6 çorba kaşığı)


Hazırlanışı :
1.    Lor peyniriniz eğer tuzluysa bir gece öncesinden suya koyup, tuzunu atması için bekletin. Süzdürerek sudan alıp, bir yoğurma kabına koyun.
2.    Peyniri ezip, üzerine unu ekleyin ve elinizle yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru önce topak durumuna getirin. Avucunuzun altında bir ileri bir geri oynatarak uzatın ve bıçakla (yaklaşık 2 cm lik) lokma lokma kesin.
3.    Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca lokmaları tavaya yerleştirip, peynir tatlısını her yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran lokmaları, üzerine kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın, Fazla yağım atınca prynir tatlısını bir servis tabağına aktararak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder