31 Mayıs 2014 Cumartesi

TAZE PEYNİR HÖŞMERİMİ

Osmanlı mutfağında doğup günümüze kadar gelmiş lezzetli ve pratik bir tatlıdır taze peynir höşmerimi.


Malzemeler :
-    350gr. teleme peyniri (tuzsuz taze peynir)

-    125gr. un (1 su bardağı)

-    200 gr. tereyağı



Hazırlanışı :
1.    Taze peynir höşmerimi için önce peyniri tencereye ufalayın. Kısık ateşe oturtup tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Peynir eriyip, kaynamaya başlayınca içine unu katıp sürekli karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin.
2.    Tenceredeki karışıma tereyağını ekleyin. Yağın eriyip, peynirli una iyice karışmasını sağlayın. Kaşık kaldırıldığında peynir kopmadan uzamaya başlayınca ateşten alın.
3.   Taze peynir  Höşmerimini tabaklara boşaltın. İsteğe bağlı olarak kullanılmak üzere yanında bal ya da şeker ile servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder