Osmanlı mutfağının önemli hamur işlerinden biri olan vetrika tarifi
Malzemeler :
- 300 gr. tereyağı (20 çorba kş.)
- 600 gr. un (4 4/5 su bardağı)
- tuz
- 250 ml. su (1 su bardağı)
- 5 adet yumurta
- 350 gr. beyazpeynir ya da kavrulmuş kıyma
Hazırlanışı :
1. Tereyağını tencerede eritin. Yağ kızınca unu ve tuzu katıp, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
2. Kavrulmuş una azar azar suyu ekleyip, karıştırarak bir hamur elde edin. Hamur tencerenin kenarına yapışmaz ve tencerede kolay çevrilir duruma gelince ateşten alın. Karıştırmayı sürdürerek hamuru ılındırın.
3. Fırınınızı 180°Cye getirip ısıtın. Hamur ılınınca birer birer yumurtaları hamura yedirin. Lokma hamuru kıvamına gelince bir fırın tepsisini yağlayın ve hamuru lokmalar halinde koparıp, yuvarlayarak tepsiye dizin. Ortalarını parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Tepsiyi fırına sürüp yaklaşık vetrikaları 40 dakika pişirin.
4. Vetrikaları fırından alıp, ortalarına peynir, kavrulmuş kıyma hatta marmelat koyarak çayın yanında servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder