31 Mayıs 2014 Cumartesi

USKUMRU YAHNİSİ

İşte size uskumru yahnisi tarifi

Malzemeler :
10 adet temizlenmiş uskumru
90 ml sirke (6 yemek kaşığı)
90 ml zeytinyağı (6 yemek kaşığı)
300 gram soğan (3 adet orta boy)
1 demet maydonoz
2 adet yumurta
1 adet limon
Tuz
Karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı :


Uskumru yahnisi için önce temizlenmiş uskumruları yıkayıp bir kenara alın.Suları süzülünce tuzlayıp tencereye yerleştirin.Üzerini kapatacak kadar su koyup sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın.Balıkların dağılmaması için suyunu süzüp hemen soğuk su katın.Biraz bekletip balıkları bir tepsiye yayın.
Tavada zeytin yağını kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar pembeleşince ateşten alın ve içine ince kıyılmış maydonoz tuz ve karabiberi ekleyin.
Balıkların kuyruklarını ve kafalarını ayırıp kılçıklarını temizleyin.Bir tepsinin dibine soğanlı maydonozdan yayın.Üzerine bir kat balık döşeyin.Tüm malzemeleri bir kat soğanlı maydonoz bir kat balık olacak şekilde tepsiye dizin.Tepsiye bir su bardağı da su ekleyip tepsiyi ateşe oturtun ve uskumru yahnisi suyunu çekene kadar pişirin.
bir kapta limon suyuyla yumurtaları çırpın ve bu terbiyeyi de uskumru yahnisinin üstüne döküp 5 dakika daha pişirin.Pişen uskumru yahnisini üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder