30 Mayıs 2014 Cuma

DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün çorbasına bir de osmanlı mutfağından bakalım

Malzemeler :
45 gr tereyağı (3 çorba kaşığı)
350 gram kuzu eti (küçük küp şeklinde doğranmış)
1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
500 ml su (2 su bardağı)
1 adet limon
25 gr un (3 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
1 lt et suyu (4 su bardağı)
tuz
1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
salça
1/2 çay kaşığı kuru reyhanya da kuru maydonoz

Hazırlanışı :
Tencerede yağın yarısını eritin ve içine etleri atarak hafifçe kızartın.Üzerine soğan suyunu ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın.Ateşi kısıp etler yumşayıncaya kadar pişirin.
Bir kapta limon suyunu un ve yumurtalarla birlikte çırpın.Bu terbiyeye et suyunu katıp karıştırın.Terbiyeli et suyunu süzgeçten geçirip topaklanmaması için sürekli karıştırarak düğün çorbasına yedirin.Bir taşım kaynatıp ateşten alın ve tuzunu ayarlayın.Bu arada tavada terayağını salça ve tatlı kırmızı toz biberle ezerek kızdırın.Etleri tenceredeki düğün çorbasının içine boşaltın.Çorbanın üzerine biberli yağı yağı gezdirip toz reyhan yada toz maydonozu da serperek servis yapın.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder