Bildiğimiz kuşbaşı kebabının osmanlı mutfağında nasıl yapıldığına bakalım.
Malzemeler :
1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
200 gr rendelenmiş kuru soğan (2 adet orta boy)
tuz
karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar
250 ml et suyu (1 su bardağı)
1/3 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı kimyon
10 gr un (1 çorba kaşığı)
Hazırlanışı :
Kuşbaşı kebabı için önce etleri bir kaba koyun.Rendelenmiş kuru soğanın suyunu süzün ve soğan suyunu etlerin üzerine dökün.Tuzu karabiberi ve yenibaharı ekleyip bu terbiyeyi etlere iyice yedirerek karıştırın.Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın.Etleri şişe dizin.şişleri
ızgaraya dizin ve her yanı kızaracak şekilde iyice pişirin.Eğer fırında
yapacaksanız yağının fırına akmaması için altına bir tepsi yerleştirin.
Pişen etleri ızgaran alıp sıcaklığını kaybetmeyecek bir yere koyun.Et suyunu (fırında yaptıysanız tepside biriken et suyunu ) bir tavaya boşaltın ve unla karıştırın.Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra ateşten alın.Etlerin üzerine bu sosu döküp yanında tarçın ve kimyonla beraber kuşbaşı kebabınızı servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder