31 Mayıs 2014 Cumartesi

MAKARONYA (MAKARNA TAVASI)

Değişik tarifler arayanlar için osmanlı mutfağından makaronya (makarna tavası ) tarifi

Malzemeler:
500 gram çubuk makarna
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
tuz

Hazırlanışı :
Bir tencerede tuzlu su kaynatın.Makarnaları ikiye kırarak suya atın ve makarnanızın markasına ve pişme süresine göre 8-10 dakika kaynatarak pişirin ve süzün.
Kenarlı bir fırın tepsisini yağlayın.Makarnaları aralarına kaşar peyniri rendesi koyarak bir kaç kat halinde tepsiye dizin.Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin.Tereyağını tavada kızdırıp makarnaların üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20 dk pişirin.
Pişen makarnaları fırından alıp dilimleyerek tabaklara çıkarın.Üzerine yeni bahar ve hindistan cevizi serperek servis yapın.Makaronyamız hazır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder