31 Mayıs 2014 Cumartesi

YAKA YAHNİSİ

Osmanlı mutfağından değişik tarif arayanlara yaka yahnisi

Malzemeler :



-                1,5 kg. yaka )kılıçbalığının başı ile gövdesi arasındaki bölüm)
-                tuz
-                100 gr. tereyağı (6,5 çorba kşj
-                5 diş sarımsak (soylup bütün bırakılmış)
-                I adet limon (dilimlenmiş ya da 1 salkım koruğun (taneleri)
-                90 ml. limon (ya da koruk) suyu (6 çorba kş. )
-          500 ml su (2su bardağı)

Hazırlanışı :

  Yakayı yıkayıp, süzdürün ve tuzlayın. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca yakayı tavaya yerleştirip, her iki yanını da iyice kızartın.
   Bir kapla diş sarımsaklarla limon dilimlerini karıştırın. Yarısını bir tepsinin dibine döşeyin. Üzerlerine yakayı yerleştirip, kalanlarını da yakanın üzerine boşaltın.
 Limon suyu ile suyu karıştırıp, balığın üzerine gezdirin. Tepsiyi kısık ateşe oturtup, yaka yahnisi suyunu tümüyle çekinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen yaka yahnisini ateşten atıp, tuzunu kontrol edin ve sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder