Osmanlı mutfağında pişen beyaz yahni tarifi
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış
- 300 gr nohut (1.5 su bardağı)
- 300 gr soğan (3 adet orta boy ince kıyılmış)
- tuz
Hazırlanuşı:
1. Beyaz yahni tarifi için öncelikle nohutları bir gece öncesinden yada en az 6 saat öncesinden suda ıslatarak şişmeye bırakın.Ertesi sabah nohutları yumşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan nohutların kabuklarını soyarak bir kapta bekletin
2. Etleri yıkayıp tencereye koyun.Üzerlerini aşacak kadar su ekleyip ateşe oturtun.Tuzunu ekleyip sürekli üzerindeki kefi alarak bir kaç taşım kaynatın.Tencereyi ateşten alın.Suyunu temiz bir tencereye süzdürün.Etleri yeniden tencereye koyup soğanı, haşladığınız nohutları ve et suyunu yeniden ekleyin.
3. Beyaz yahniyi yeniden kısık ateşe oturtup 30 dakika kadar sadece çok az bir et suyu kalana kadar pişirin.Tuzunu kontrol edip ateşten alın.Beyaz yahnisi tabaklara boşaltıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder