14 Haziran 2014 Cumartesi

HAMSİ TAVASI

Osmanlı mutfağından hamsi tavası tarifi


Malzemeler:
-    1 kg hamsi (ayıklanıp, yıkanmış)
-    tuz
-    100gr. soğan (ince kıyılmış 1 orta boy)
-    45 ml. zeytinyağı (3 çorba kş.)
-    15 gr. un (2 çorba kş.)
-    10 diş sarımsak (dövülmüş)
-    45 ml. sirke (3 çorba kaşığı)

Hazırlanışı:
1.    Hamsi tavası tarifi için öncelikle hamsileri yıkayıp süzdürün. Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
2.    Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Hamsilerin 5-6’sını kuyruklarından birleştirerek tutun. Una bulayın ve kuyrukları tavanın ortasına bakacak biçimde kızgın yağa yerleştirin. Geri kalanları da aynı biçimde tavaya yerleştirerek altın sarısı renk alıncaya kadar kızardıktan sonra, süzdürerek tavadan alın, Üzerine hamsi tavayı havlu kâğıt serilmiş bir tabağa çıkarın.
3.    Bir kapta sirke ve sarmısağı karıştırın. Balıkları, yanında sarımsaklı sirke ile hamsi tavasını servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder