9 Haziran 2014 Pazartesi

TAVŞAN YAHNİSİ

Osmanlı mutfağından tavşan yahnisi tarifi


Malzemeler:
-    1 adet tavşan 2 kg.lık  temizlenip, parçalara ayrılmış
-    tuz
-    300 gr. soğan (kabaca doğranmış 3 orta boy)
-    90 ml. sirke (6 çorba kaşığı)
-    10 diş sarımsak
-    lO0 gr tereyağı



Hazırlanışı:
1.    Tavşan yahnisi için doğranmış tavşan parçalarım, hic kanı kalmaması için birkaç saat soğuk içinde bekletip, yıkayarak bir süzgece çıkarın ve tuzlayın.
2.    Parçaları, soğanlarla birlikle tencereye yerleştirin. Üzerlerini kapatacak kadar su içinde, ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp yaklaşık 25-30 dakika dirice pişirin, Suyunu ince tülbentten geçirip temiz bir kaba alın.Soğan parçalarım tencereden alıp, bir kenara ayırın.
3.    Havanda sarımsakları sirke ile dövün Sarımsaklı sirkeyi ve haşlama suyunu tavşan parçalarının üzerine dökün. Suyun yansı kalıncaya kısık ateşte pişirin,
4.    Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca ayırdığınız soğanları güzelce kavurun. Kızarmış soğanları tavşan etinin üzerine boşaltın.Suyunu iyice çekinceye kadar pişirmeyi sürdürün.
5. Suyunun lıcuıen hemen tümünü çekmiş tavşan yahniyi bir servis tabağına alarak servis yapın.Afiyet olsun.

2 yorum: