Osmanlı mutfağından marul salatası tarifi
Malzemeler:
- 1 marul
- 1 bağ taze nane (ince kıyılmış)
- 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 bağ turp otu (ince kıyılmış)
- 45 ml. sirke (3 çorba kaşığı )
- 45 ml. zeytinyağı (3 çorba kaşığı)
- 15 adet gül erguvan ya da ayva çiçeği
- tuz
Hazırlanışı:
1. Marul salatası için öncelikle marulu yapraklarına ayırıp yıkayın ve süzgece çıkarın. Doğrama tahtası üzerinde ikiye ya da üçe bölün. Doğranmış yaprakları genişçe bir kaba koyun, ince kıyılmış nane, maydanoz ve turp otunu ekleyin.
2. Sirkeyi ve tuzu kaptaki marul salatasına katıp karıştırın. Suyunu bir başka kaba süzün. Marul salatasının üzerine zeytinyağını gezdirin, süzdürdüğünüz sirkeyi yeniden salataya katıp, karıştırın.
3. Gül, erguvan ya da ayva çiçeklerini marul salatasının üzerine koyarak sevis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder