Yemeklerin yanına hepimiz genelde pilav yaparız.Osmanlı mutfağında yapılan sade pşlavın tarifinede bakalım isterseniz onlar nasıl yapıyormuş.
Malzemeler:
- 500 gr. baldo pirinci (3 su bardağı)
- 1 lt su (4 su bardağı)
- tuz
- 180 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
1. Sade pilav tarifi için öncelikle pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayarak, bulanık, nişastalı suyunu dökün. Yıkama suyu berraklaşınca pirinci bir süzgece çıkarıp süzdürün,
2. Tencerede suyu kaynatın. Su kaynayınca süzülmüş pirinci içine salıp, tuzunu katın. Bir karıştırıp, ateşi kısın. Kapağını kapamadan, pirinçler suyunu çekinceye kadar sade pilavı pişirin.
3. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca pişmiş pirinçlerin üzerine boşaltıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirip, sade pilavı ateşten alın.
4. Pişen sade pilavı tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp, tabaklara boşaltarak servis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder