Osmanlı mutfağından taze kuzu eti tarifi
Malzemeler:
- 1 kg. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
- 100gr tereyağı
- 500 mlk su (2 su bardağı)
- 300gr. domates (kabuğu soyulup, ince doğranmış 3 orta boy)
- 2 bağ taze soğan (ayıklanmış)
- I bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- tuz
Hazırlanışı:
1. Taze kuzu eti tarifi iöin öncelşkle kuzu etini yıkayıp, suyunu fazla süzmeden bir tencereye koyun. Tencereyi ateşe oturtup etler suyu çekinceye kadar biraz kavurun. Sonra tereyağını katıp güzelce kızartın.
2. Kızaran etlerin üzerine suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Domatesi ve taze soğanın yeşil kısımlarını koyun, maydanozu serpin. Tuzunu ekleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağım kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
3. Pişen taza kuzu etini ateşten alıp tabaklara boşaltın. Sıcak olarak, yanında ekşili bir salata ile servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder