19 Haziran 2014 Perşembe

PATLICAN SİLKMESİ

Osmanlı mutfağından patlıcan silkmesi tarifi

Malzemeler:
-   1 kg. kemer patlıcan
-    tuz
-    150 gr. tereyağı
-    200gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
-    300 gr. kavurma
-    300gr. domates (kabuklan soyulup, ince doğranmış 3 orta boy)
-    tuz
-    1/2 çay kş. kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:
1.   Patlıcan silkmesi tarifi için öncelikle patlıcanları, sap kısımlarını keserek temizleyin . Kabuklarını alacalı soyun ve 1 cm’lik küpler biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip 30 dakika bekletin.
2.    Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurmayı katıp, karıştırın. Birkaç dakika pişirerek ateşten alın.
3.    Patlıcanları yıkayıp süzdürün, tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine tavadaki soğanlı kavurmayı boşaltın. Doğranmış domatesi, tuzu ve biberi koyarak malzemenin düzeyine gelecek kadar et suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve patlıcan silkmesini yaklaşık 30 dakika pişirin.
4.    Pişen patlıcan silkmeyi ateşten alıp, üzerine kırmızıbiber serperek sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder