2 Haziran 2014 Pazartesi

OSMANLI MUTFAĞINDAN TURP SALATASI

Osmanlı mutfağında sıkça yapılan turp salatası tarifi

Malzemeler:
-    1 kg. siyah turp
-    tuz
-    1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-    100 gr. siyah zeytin
-    45 ml. zeytinyağı (3 çorba kaşığı)
-    45 ml. sirke (3 çorba kaşığı)


Hazırlanışı:
1.   Turp salatası için öncelikle turpları yıkayıp süzdürün. Kabuklarnı soyarak, kalınca rendeleyin. Tuzla ovup, suyunu süzdürün.
2.    Rendelenmiş turpları bir tabağa aktarın. Maydanozları ve zeytinleri serpiştirin. Zeytinyağını ve sirkeyi gezdirerek turp salatasını servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder