13 Haziran 2014 Cuma

SAKIZKABAĞI MUSAKKASI

Osmanlı mutfağından sakızkabağı musakkası tarifi

Malzemeler:
-    300 ml. et sııyu (1 1/5 su bardağı)
-    1 kg. sakızkabağı
-    100 gr. tereyağı 
-    200 gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
-    300 gr. kıyma
-    300 gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış 3 orta boy)
-    1 bağ maydanoz (irice kıyılmış)
-    tıız
-    taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
1.   Sakızkabağı musakkası tarifi için öncelikle et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Kabakların baş ve diplerini keserek atın. Bıçakla dışını kazıyın. Yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Her birini uzunlamasına dörde bölüp. 1,5 cmlik küpler biçiminde doğrayın.
2.    Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurarak pişirin. Domatesleri katıp karıştırın.
3.    Kabakları tencereye koyun, üzerlerine tavadaki harcı boşaltın, sıcak et suyunu gezdirip, ince kıyılmış maydanozları serpin. Tuzunu ve biberini katarak tencereyi ateşe oturtun. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısarak sakızkabağı musakkayı yaklaşık 30 dakika pişirin.
4.    Sakızkabağı musakkasını ateşten alıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder