1 Haziran 2014 Pazar

PEYNİRLİ KABAK

Kabak yemeklerinin sevenler kabağı bir de böyle deneyin.Osmanlı mutfağından peynirli kabak tarifi.

Malzemeler:
-    1 kg. kabak
-    250 ml et suyu (1 su bardağı)
-    250 gr. beyaz peynir
-    1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-    1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
-    150 gr. tereyağı (10 çorba kş. )
-    tuz

Hazırlanışı:
1.   Peynirli kabak tarifi için öncelikle  kabakların baş ve diplerini keserek atın. Bıçakla dışını kazıyın. Yıkayıp, süzgece çıkarın. Kabakları her iki yanından yarıya kadar bölerek dilimleyin. (İki yandan yarıya kadar kesilen dilimler, ortası tuttuğu için bütünden ayrılmayacaklardır.)
2.    Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak tutun. Bir kapta beyaz peyniri ezip, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile birlikte karıştırın. Hazırladığınız bu harcı her iki yandan dilimlerin arasına doldurun.
3.    Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca kabakları tavaya yerleştirip, biraz renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran kabakları bir tepsiye dizip, üzerlerine sıcak et suyunu gezdirin. Tuzunu kontrol edin. Peynirli kabakları ateşe oturtup, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
4.    Bu süre sonunda tepsiyi ateşten alıp, peynirli kabakları sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder