Osmanlı mutfağından uskumru tavası tarifi
Malzemeler:
- 10 adet uskumru (temizlenmiş)
- tuz
- 200 gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
- 15 gr. un (2 çorba kş.)
- 90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.)
- 1 adet limon (suyu)
Hazırlanışı:
1. Uskumru tavası tarifi için öncelikle uskumruları yıkayıp süzdürün. Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
2. Balıkları soğanlardan ayırarak una bulayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca una bulanmış balıkları tavaya yerleştirin. Her iki yanım da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
3- Kızaran balıkları temiz bir tabağa çıkarıp, üzerlerine kızartma yağından biraz gezdirin. Uskumru tavasını yanında limon suyu ile servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder