14 Haziran 2014 Cumartesi

USKUMRU TAVASI

Osmanlı mutfağından uskumru tavası tarifi


Malzemeler:
-    10 adet uskumru (temizlenmiş)
-    tuz
-    200 gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
 -   15 gr. un (2 çorba kş.)
-    90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.)
-    1 adet limon (suyu)

Hazırlanışı:
1.   Uskumru tavası tarifi için öncelikle uskumruları yıkayıp süzdürün. Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
2.    Balıkları soğanlardan ayırarak una bulayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca una bulanmış balıkları tavaya yerleştirin. Her iki yanım da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
3-    Kızaran balıkları temiz bir tabağa çıkarıp, üzerlerine kızartma yağından biraz gezdirin. Uskumru tavasını yanında limon suyu ile servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder