![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvmFIw117ym6Hy7yZgjEopQrPg-hbTKWDDtsxhGLfbeNW00hGUuIRZPz7xbUnmtr7RG4iJpaBZ_dbfelgjCg8R0VxHlAD2DaZLViPZdATlIQqwOzj_xL1Xuce7YDB898uheHEyB1ZcuFSX/s1600/yanarda%C4%9F+boranisi.png)
- 200 gr. tereyağı
- 200 gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
- 300 gr. kıyma
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1 kg. balkabağı
- 250 gr. yoğurt
- 5 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
1. Yanardağ boranisi için öncelikle tavada tereyağının yarısını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmayı 10 dakika daha sürdürün.Tuzunu ve biberini ayarlayıp, tavayı ateşten alın. Bir yanda sıcak tutun.
2. Balkabağının kabuklarını kalınca soyun. Kabakları 1 cm.’lik küpler biçiminde doğrayın. Yıkayıp bir süzgece çıkarın. Tencerede tuzlu su kaynatıp kabakları içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir kapta yoğurdu sarımsak ile çırpın.
3- Haşlanan kabakları süzdürerek sudan alıp, bir tepsiye yerleştirin. Üzerine kavrulmuş sıcak kıymayı yayın. Kalan tereyağını kızdırıp, yarısını kıyma ve kabakların üzerine gezdirin.
4. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu tepsideki yanardağ boranisi malzemesinin üzerine dökün. Tavadaki yağa kırmızıbiberi katıp, tekrar kızdırın. Biberli yağı yoğurdun üzerine dökerek yanardağ boranisini servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder