Osmanlı mutfağından kırma tavuk kebabı yahnisi
Malzemeler:
- I adet tavuk (temizlenip, tütsülenmiş), 1 kglık
- 300gr sagun (ince kıyılmış 3 orta boy )
- tuz
- 100 gr. tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiher
- 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
1. Kırma tavuk kebabı yahnisi için öncelikle temizlenmiş tavuğu iki but, iki kanat ve ikiye bölünmüş göğüs olmak üzere iki parçaya bölün. Parçalan bol su ile süzdürün. İnce kıyılmış soğanların tümünü bir tulbente koyup, suyunu süzün. Tavukları tuz ve soğanı suyu ile ovup, 1 saat bekletin.
2. Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasırıı) yakın. Tavukları ızgara teline yerleştirip, her iki tarafıda kızarıncaya kadar ızgara edin.
3. Bir kapta tereyağını kırmızıbiber ile birlikte kızdırın. Kızaran tavukları tencereye yerleştirin. Üzerlerine kalan soğanları katıp, kızdırdığınız tereyağını gezdirin, tnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi serpin. Üzerini 2-3 parmak asacak kadar kaynar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi ateşe oturtup 1 saat pişirin.
4. Pişen kırma tavuk yahnisini ateşten alıp, tuzunu kontrol edin, kırma tavuk yahnisini bir tabağa aktarıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder