Osmanlı mutfağından yoğurtlu şiş kebabı tarifi
Malzemeler:
- 1 kg. koyun eti (iri kuşbaşı doğranmış)
- 300gr. soğan t (rendelenmiş 3 orta boy)
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1/2 çay kş. yenibahar
- 5 adet pide
- 250 ml. et suyu (1 su bardağı )
- 100gr. tereyağı
- 300 gr. yoğurt (çırpılmış)
- 1/3 çay kş, kımızı pulbiber
- 1/3 çay kş. tarçın
Hazırlanışı:
1. Yoğurtlu şiş kebabı tarifi için öncelikle etleri bir kaba koyun. İnce kıyılmış soğanları bir tülbentten süzerek suyunu çıkarın. Soğan suyumu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi ve yenibaharı ekleyin, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
2. İzgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Etleri şişlere dizin. Izgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara (teline) yerleştirip, lıer yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
3. Pideleri de ızgarada ısıtın. Doğrama tahtasına alıp, kare kare kesin, pide parçalarını oval tabakların dibine dizin.Et suyunu bir taşım kaynatın. Tereyağını tavada kızdırın. Pidelerin üzerine bir kepçe et suyu gezdirin. Tuz .serpin ve tekrar bir kepçe et suyu dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış yağın yarısını gezdirip pişen şişleri pidelerin üzerine yerleştirin
4. Tavada kalan yağı, pulbiberi katarak yeniden kızdırın. Çırpılmış yoğurdu etlerin üzerine yayın. Biberli yağı gezdirip, tarçını serperek yoğurtlu şiş kebabını servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder