13 Haziran 2014 Cuma

FUKARA SALATASI

Osmanlı mutfağından fukara salatası tarifi



Malzemeler:
-    1/2 kg. domates
-    tuz
-    45 ml. zeytinyağı (3 çorba kş.)
-    1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-    2 adet limon (suyu)


Hazırlanışı:
1.   Fukara salatası tarifi için öncelikle Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Domatesleri ikiye bölüp, çekirdek yataklarını boşaltın. Domates yarımlarını boş kısımları yukarı gelecek biçimde ızgara teline yerleştirin ve tuzlayın.
2.    Domatesleri, içinde biriken suyu çekinceye kadar pişirin; içlerine zeytinyağını bölüştürüp 5 dakika daha pişirin.
3.    Domatesleri dikkatlice ızgaradan alıp, içlerindeki yağı dökmeden bir tabağa aktarın. Üzerlerine maydanozları serpin.Fukara salatasını limon suyu gezdirerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder