8 Haziran 2014 Pazar

TAS KEBABI

Osmanlı mutfağından tas kebabı tarifi



Malzemeler:
-    1 kg. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
-    200gr. soğan (ince kıyılmış 2 orta boy)
-    tuz
-    taze çekilmiş karabiber
-    1/2 çay kaşığı tarçın
-    1/3 çorba kaşığı kakule (tohumlan çıkarılıp, dövülmüş)
-    1/2 çay kaşığı anason
-    1bağ taze nane (ince kıyılmış)
-    1 bağ maydanoz  (ince kıyılmış)
-    500 gr. yoğurt
-    5 diş sarımsak (dövülmüş)



Hazırlanışı:
1.    Tas kebabı için öncelikle etleri bir kaba koyun. Soğanları, tuzu, biteri, tarçını, kakuleyi, anasonu, naneyi ve maydanozu ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın. Eteri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
2.    Bakır (ya da çelik) bir tası yağlayıp, terbiyelenmiş etleri içine doldurun. Tası, avucunuzla destek vererek bir tepsiye ya da sığ bir tencereye ters çevirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, etlerin suyunu bırakmasını bekleyin. Etleri bıraktığı suyu tümüyle çekinceye kadar pişirip, tencerenin dibine 4 su bardağı sıcak su koyun. Bu su da tümüyle yok oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, tencereyi ateşlen alın.
3.    Tas kebabını sofraya getirinceye kadar tası etlerin üzerinde bırakın. Bir kapta yoğurdu dövülmüş sarımsak ile çırpın. Tas kebabını etlerin üzerindeki tası kaldırıp, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder