Değişik lezzetler ve tarifler arayanlar için osmanlı mutfağından rospi (taratorlu salatalık salatası) tarifi
Malzemeler :
- 500 gr. salatalık
- 500 gr. domates (5 orta boy)
- 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- 10 diş sarımsak
- 45 ml. sirke (3 çorba kaşığı)
- 45 ml. zeytinyağı (3 çorba kaşığı)
Hazırlanışı:
1. Rospi tarifimiz için öncelikle salatalıkları, kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Domatesleri küp küp doğrayın.
2. Samıısakları havanda sirke ve zeytinyağı ile birlikte döverek taratoru hazırlayın, Salatalıkları bir tabağa dizin. Üzerine domatesleri ve maydanozu serpiştirin.
3. Salatayı, üzerine taratoru gezdirip, tuzunu serperek rospiyi servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder