19 Haziran 2014 Perşembe

PATLICAN PAÇASI

Osmanlı mutfağından patlıcan paçası tarifi

Malzemeler:
-    1 kg. kemer patlîcam
-    tuz
-    135 ml. zeytinyağı (9 çorba kş)
-    15 gr. un (2 çorba kş.)
-    10 diş sarmısak
-    45 ml sirke (3 çorba kş.)

Hazırlanışı:
1.    Patlıcan paçası tarifi için öncelikle patlıcanları, sap kısımlarını keserek temizleyin.Kabuklarını alacalı soyup halka halka doğrayın. Üzerlerine tuz serperek 30 dakika bekletin.Yıkayıp, bir süzgece çıkarın.
2.    Tavada zeytinyağını kızdırın.Yağ kızınca patlıcanları una bulayıp, tavaya yerleştirin. Her iki yanları altın sansı renk alıncaya kadar patlıcanları kızartın. Süzdürerek yağdan alıp bir tepsiye dizin.
3.    Sarımsağı havanda tuz ile dövüp, sirkenin içine katarak karıştırın. Sarımsaklı sirkeyi tepsideki patlıcanların üzerine gezdirin. Patlıcan paçasını kısık ateşe oturtup, sosunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
4.    Patlıcan paçasını sosunu çekince ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder