3 Haziran 2014 Salı

OSMANLI MUTFAĞINDAN GÜLLABİYE TATLISI

Osmanlı mutfağından başka bir tatlı tarifi güllabiye tatlısı


 Malzemeler:
-    250 gr. buğday nişastası (1 ı/2 su bardağı)
-    300 gr bal
-    500 ml su (2 su bardağı)
-    150 gr. tereyağı (10 çorba kş.)
-    150 gr. badem (haşlanarak kabukları soyulmuş)
-    1 çorba kş. gül suyu



Hazırlanışı :
1. Güllabiye tarifi için öncelikle nişastayı biraz suda eritin. Tencerede balı, su ile bir taşım kaynatın. İçine nişastayı ve tereyağını katıp, birkaç dakika tahta bir kaşıkla karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin..
2. Güllabiyeye bademleri ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika helvayı pişirmeyi sürdürün.
3- Pişen helvayı ateşten alıp bir tepsiye dökün, Kepçenin tersi ile bastırarak tepsiye yayın.Güllabiyeyi soğuyunca baklava dilimi biçiminde keserek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder