19 Haziran 2014 Perşembe

HURMA KEBABI

Osmanlı mutfağından hurma kebabı tarifi

Malzemeler:
-    1 kg. yağlı koyun kıyması
-    200 gr. soğan  (ince kıyılmış 2 orta boy)
-    tuz
-    taze çekilmiş karabiber
-    1/2 çay kş. tarçın
-    1 çorba kş. kakule (tohumlan çıkarılıp, dövülmüş)
-    1 bağ taze nane (ince kıyılmış)
-    1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-    500gr. içyağ

Hazırlanışı:
1.    Hurma kebabı tarifi için öncelikle kıymayı bir kaba koyun. Soğan, tuz. biber, tarçın, kakule, ince kıyılmış nane ve maydanozla karıştırıp, iyice yoğurarak bir köfte harc hazırlayın.
2.    Içyağını asma yaprağı büyüklüğünde parçalara ayırın. Hazırladığınız harçtan hurma büyüklüğünde parçalar koparın. Biçimlendirip içyağına sararak şişlere dizin,
3.    İzgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Şişleri ızgaraya (fırında yapıyorsanız altına bir tepsi koyarak ızgara teline yerleştirin, fırındaysa tepsiye damlayan yağı ızgaradaysa eritilmiş biraz tereyağını fırça ile ara sıra üzerine sürerek her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
5.    Pişen köfteleri sislerden çıkarıp, bir tepsiye yerleştirerek hurma kebabını servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder