9 Haziran 2014 Pazartesi

HACI OSMAN KEBABI

Osmanlı mutfağından hacı osman kebabı tarifi



Malzemeler:
-    I kg. kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
-    300 gr. soğan (ince kıyılmış 3 orta boy)
-    tuz
-    taze çekilmiş karabiber
-    1/2 çay kş. tarçın



Hazırlanışı:
1.   Hacı osman kebabı için öncelikle birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun.
2.    Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan Orta ateşte, etler kızanncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
3- Tencereyi ateşten alıp, içinden küçük olanını çıkarın. Kapağnı açıp, hacı osman kebabını tabaklara aktararak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder